Takdropp / Drops on the roof

Idag är det +2 grader ute och det droppar från taken, kanske det är våren som talar om att det är på gång nu.
Ingen skulle bli gladare än jag, är så trött på den här vintern.

I går var vi i stan och handlade mat och jag var på bokrea, jag köpte fem stycken böcker som jag tror är bra. Nu har jag nio stycken olästa så jag har att göra i sommar på terassen.

Idag är det städning som gäller, jag hatar när dammråttorna gör sig påminda. Konstigt att dom bara blir större och större :) skämt å sido här hinner dom inte bli så stora faktiskt, jag hatar dom.

Jag håller på med släktforskning åt en bloggvän, det tar nog lite tid är jag rädd men jag hoppas på resultat om några veckor. Det är inte det lättaste landskapet att forska i heller men det ska nog gå :)

I helgen blir det att hämta biljetter till The Cadillac Band och Svenne Hedlund. Sedan blir det årets första loppis.

Jag önskar er alla en bra fredag och att ni får en härlig och solig helg.Today is +2 degrees outside and it drops from the ceiling, maybe it´s spring, witch indicates that it is happening now. Nobody would be happier than me, I am so tired of this winter.
Yesterdat we were in town and buy food and I bought five books which I think is good. Now I have nine unread so I have to do this summer on the terrace.

Today is cleaning related. I hate it when dust rats make themselves known. Strange that they just get bigger and bigger :) jokes aside, this time they do not become so large in fact, I hate them.
I am doing genealogy research to a friend.

This weeken it will be to get tickets to The Cadillac Band .

Have a nice weekend


Grattis

Många grattis på födelsedagen Håkan som idag den 25 Februari fyller år.

Håkan är min kusin. 


Hoppas du får en fin dagBilden tagen i spanien


Lite blandat / Some mixed

Nu är det en ny vecka och en ny dag igen, tiden går så fort. Jag är glad över alla kommentarer jag får.
Jag kan tala om att det snöar stora vita flingor..igen..Nu är jag verkligen trött på den här vintern.
Now it´s a new week and a new day again, time goes so fast. Iám glad for all the comments I receive.
I can tell you that it is snowing big white flakes..again..Now I am really tired of this winter


Istapparna hänger från taket på vårat hus men dom är borta nu så inte hundarna får dom i skallen.

The icicles hanging from the roof of our house but they are gone now so the dogs do not get them in the headBilden är tagen i morse, den blåa lådan är vår. Ni kan se att postlådorna är snart inbyggda i all snö.

The picture was taken this morning, the blue box is ours. You can see that the mailboxes will soon be built in
all the snow.
Det blir mycket snöbilder i bloggen nu, vad man än tar för bilder så är det snö, konstigt eller hur.

Vad tycker ni om Melodifestivalen?

Jag slutade att se den för längesedan, tycker den var bättre förr när det bara var en omgång och röstning och den som vann då gick till stora finalen utomlands.

Min svågers flickvän åkte hem till Thailand i går, hon sa att det var 37 gr varmt där just nu och hon längtar verkligen hem för hon avskyr vintern här, det är den första vintern hon upplevde här men hon kommer tillbaka i april igen och det ser jag fram emot, för det är en tjej jag verkligen gillar.

Hundarna ligger i en hög i soffan och värmer varandra, jag ska ta och tända eld i kaminen och sedan blir det lite frukost här.

Ikväll är det årsmöte i skytteklubben, vi får väl se om vi kommer dit, jag skulle bli hämtad men ovädret kanske ställer till det så jag blir hemma. Vi får se hur det blir.

Jo jag är pistolskytt om någon undrar, det är roligt men jag är inte så bra på det.

Ha en bra dag alla och sköt om er därute.
There are many pictures of snow in the blog now, wathever you are taking pictures of it´s snow, weird or what.


What do you think of Eurovision Song Contest?

I stopped to see it for a long time ago, think it was better before when it was just a game and voting ant the winner then went to the big finale abroad.
My husband´s brother´s girlfriend went home ti Thailand yesterday, she said it was 37 degrees C hot there right now and she longs for her home really hate the winter here, this is the first winter she experienced here, but she comes back in April again and the I look forware to, because it is a girl I really like.

The dogs are in a heap on the sofa and warm each other, I will take and set fire in the stove and then it becomes a little breakfast here.

Tonight is the annual meeting of the shooting club. I would be picket up but the storm might make to it so I get home. Yes I am a shot gun if someone asks, it´s fun but I´m not so good at it.


Have a good dayGotland

I dagens tidning står det om folkmängden på ön
Själv tycker jag inte om detta nya utseende på tidningen, är invand med det gamla som var.
I den socken jag bor fanns det  2009-12-31 916 st

På hela Gotland 2008 fanns det 57.004 personer och 2009 fanns det 57221 det är en förändring med +217 personer.

Visby växer så det knakar och efter fyra år med minus vänder Gotlands folkmängd uppåt igen. Plus 217 personer är den största ökningen på 16 år.

Jag bor 1,5 mil från Visby och det tar ca en kvart med bil.

Det står även i tidningen idag att unga sover allt sämre. Jag måste ju säga att jag är inte ung men inte gamal heller men jag hinner knappt lägga huvudet på kudden förrän jag sover. Jag kan sova överallt och när som helst det är inga problem.


__________________________________________________________________

In today´s newspaper says the population of the island.
On the whole island of Gotland in 2008 there were 57.004 people and
2009 there wewe 87,221 there is a change of +217 persons.

Visby is growing fast, and after four yeras with less Gotland population turns upward again.
Plus 217 is the largest increase in 16 years.
I live 1,5 mil from Visby and it takes about one quarter by car.

It is also in the newspaper today that young sleep deteriorating. I must of course say that I am not young but not old either, but I barely have time to put my head on the pillow before I sleep. I can sleep anywhere and anytime there is no problem.

Ha en bra dag alla / Have a nice day


Måndag

Så var det en ny dag och en ny vecka. Lördagen kom det ett herrans oväder av snö, så vi var insnöade till klockan två på eftermiddagen när min man kom hem med en traktor och plogade upp på tomten. När han skulle iväg på morgonen så fick han skotta ut sin bil. Vårat främmande kunde inte ta sig ut med bilen så Ulla och jag satt vid varsin dator mest hela dagen. Söndagen åkte vårt främmande hem och maken var inne och jobbade igen.
Men han kom hem vid ett tiden på söndagen så vi fick några timmar tillsammans.Min man köpte tio röda roser/ I get this from my husband


Här kommer en bild på en annan traktor han tog hem i lördags
Alice som är unden längst bort vid staketet älskar att åka bil och hon ville med sin husse tillbaka till stan när han lämnade traktorn och tog bilen hem. Men hon fick vackert sitta hemma och vänta på honom.Fick en bild av en fasan som jag tog genom fönstret, hade jag gått ut så hade den försvunnit.Sätter in en nytagen bild på Queen som älskar allt vad snö heter och hon skickar en hälsing till Loppan


Här kommer lite text på engelska för min kusins dotter i USA.So it was a new day and a new week. Saturdag come a fearful storm of snow, so we were snowed in at two o´clóck in the afternoon when my husband came home with a trctor and plowed up on the site. When he would leave in the morning so he was shoveling out his car.
Our visit could not get out with the car. Ulla and I sat opposite at the computer most all day.
On Sunday them drove home and my husband working again.


The pictures speak för themselves, I thinkAlla hjärtans dag / Valentine´s Day

Hur många av er firar den här dagen den 14 februari??
Jag får blomma men annars så firar vi det inte, mest affärerna som ska tjäna på detta.

Men jag önskar er alla en fin helg och en trevlig Alla Hjärtans DagHow many of you are celebrating this dag on 14 February???

We do not celebrate but I get a flower. It is most shops that serve on this.

I wisch you all a nice weedend and a nice Valentine´s Day

Vad ska jag skriva om/What should I write about

Vet inte riktigt vad jag ska skriva om idag faktiskt. Natten till fredag får vi skåne besök som ska bo här några dagar. De ska på begravning så dom frågade om dom fick bo här och visst får dom det, det är bara roligt.
Men omständigheterna kunde ju ha varit bättre.

Min son ska prova högskoleprovet i april så får vi se hur det går. Han är ju intresserad av att fortsätta skolan, just nu tycker han det är roligt och det är ju bra för det är inte alltid han tyckt det.

Hur ofta kör ni bil?
Kör ni i vilket väglag som helst?

Jag kör ju bil när det inte är halt och ligger snö på vägarna så nu har jag inte kört på några månader, jag väntar på att det ska bli fint väglag igen. Jag kunde ju ta bussen men den går ju inte så ofta och inte på dom tiderna som passar mig. Min man kör ju bil så han får köra om vi ska någonstans just nu.

T-bana har vi ju inte på ön heller och inte heller tåg. Jo tåg har vi men det går ju inte så långt bara någon kilometer och det är för turisterna på sommaren.

Där jag bodde förut på ön med min första man så hade vi järnvägen på tomten fast den var ju nedlagd men det var på rälsen vi hade vår infart då. Det var ju lite häftigt att tåget hade gått förbi vårt hus som jag tror inte fanns då. I den socknen hae det hänt mycket, i huset jag bodde då hade en hattmodist bott, det hade funnits ett stort hotell, telefon växel mm mm. Jag bodde ju där i 23 år så jag forskade en del om den socknen.
Där jag bor nu vet jag inte så mycket om faktiskt.

Ja det blev ju litet skrivet ändå, man får hitta på under resans gång så att säga.

Ni får alla ha en fin torsdag


My son will try to enter college test in april so we´ll see how it goes. He is interested to continue school, right now he thinks int´s fun and it´s good because it is not always he liked it.

How often you drive a ccar?
Run you in any road condition at any time?

I drive car when it is slippery and snow lies on the road som now I have not driven in a few months, I am waiting for it to be nice grip again. I might well take the bus but it is not so often and not at them times that suit me

Have a nice day my friend


Brevvänner / Pen friends

Hur många av er har brevvänner?
Jag har tre stycken som jag skriver till, det är vanliga brev med handskrivna brev. Skickade med vanliga posten.
Inte via mejl trots dataåldern. Jag tycker det är jätte roligt att skriva. Ibland blir det korta brev och ibland långa brev det är beroende på vad som har hänt i min vardag. Ibland händer det inte så mycket och ibland kommer allt på samma gång och då blir det mycket att skriva. Det som mina vänner skriver till mig stannar hos mig och inget av det för jag vidare. Men jag tycker det är svårt att hitta brevpapper här på ön.


Är det någon av mina bloggar vänner som är intresserade att få en till brevvän så är jag intresserad.


How many of you have pen pals? I have three pieces that I write to, there are standard letters sith handwritten letters. Sent by ordinary mail. Not with email, despite the digital age. I think it´s really fun to write. Sometimes the short letters and somtimes lengthy letter it really depends on what has happened in my life. What my friends write to me stys with me. But I think it´s had to find stationery here on the island

Is it any of my blog friends who are interested to get one to pen pal, I´m intrested


Ha en fortsatt bra tisdag / Have a great TuesdayMåndag/ Monday

I går söndag var vi hos min makes bror och hans flickvän. Det var mycket snö på deras körväg, när man satt i bilen så såg jag inte över snövallen / Yesterday Sunday we were at my husmand´s brother and his girlfriend. There was much snow on their drive.En bild på mig i vår bil / A picture of our car where I sit in


Vi var hos dom i fem timmar, det var mycket trevligt / We were with them for five hours, it was very nice.


Nu har en ny vecka börjat och nya utmaningar / Now a new week has begun and new challengesNi får alla ha en fortsatt bra dag / You may all continue to have a good day


Lilla Jag

Jag sätter in två nytagna bilder av mig som min man tog i morse. Min svägerska Elisabeth ville se från sidan så nu får hon titta noga.  / Insert two freshly card on me that my susband has taken. My husbands sister Elisabeth wated to see what I look like from the side now that I lost so much weight.                                          Snart ska maken och jag åka till Hamra och fika. Återkommer en annan dag./ Soon to be husband and I go away and refreshments. I will come back another day.


Sol/Sun

I morse när jag vaknade så var det - 15 C ute och strålande sol. Det var en uppfriskande promenad på 100-150 meter till postlådan. Nedan en bild på stora vägen jag är tvungen att gå på för att komma till lådan.


This morning when I soke up it was -15 C outside and brilliant sunshine. It was a refreshing wlk 100-150 meters to the mailbox. Below a picture om the main road I have to go on to get to the box

Vid gula skylten på vänster sida sitter postlådorna/At the yellow sign on the left side sits the mailboxes.Next picture so I stand at our entrance and you see the church farthest image if you look closely


Nästa bild så står jag på våran infart och ni ser kyrkan längst bort i bild om ni tittar noga
Ni ser bilen och lite snett till höger ligger kyrkan/ You see the car and a little diagonallly to the rigt is the church

Nedan kommer lite bilder från vår tomt/Below are some pictures from our site


 

Bilderna är tagna halv nio i morse/The pictures are taken half past eight this morningJag hoppas ni alla får en fin fredag och en trevlig helg/I hope you all have a great Friday and a nice weekend


Böcker/Books

Nu har jag läst två bra böcker, som är på svenska är väl bäst att tillägga.

Först sträckläste jag denna bok


Ett ljus i mörkretAv Agneta Sjödin
"Lucia, sicilianskt helgon som led martyrdöden ca 304 under Diocletianus förföljelse. Enligt legenden ska hon ha bränts på bål, men utan att skadas. Man stötte då ett svärd i hennes hals. Hennes minne firas på Luciadagen 13 december." NE

Lucia är ett älskat och efterlängtat barn. Redan innan Lucia föds vet hennes mor att det är något mycket speciellt med barnet hon väntar. Och Lucia växer upp med en inre godhet som påverkar alla hon möter. Hon är omgiven av kärlek, men i romartidens Syracusa lever många i misär, och när Lucia ser lidandet och brutaliteten som drabbar de fattiga bestämmer hon sig för att lindra deras plågor.

            Berättelserna om Lucias godhet och skönhet sprider sig i staden. Men kristna är förföljda och rykten om hennes goda gärningar leder till livsfara. Allting ställs på sin spets när Lucias farmor beslutar att gifta bort Lucia med den förmögne och förnäme Marcus - trots Lucias protester. Lucia har sett för mycket våld och övergrepp för att vilja gifta sig och är fast besluten att viga sitt liv åt att göra kvinnors liv drägligare. Men Marcus är inte van vid att bli motsagd. Han vill till varje pris ha Lucia och planerar att avslöja hennes kristna tro för den romerske ståthållaren, trots att han vet att det innebär en dödsdom. Men om inte han kan få henne - ska ingen få henne.

Ett ljus i mörkret handlar om de val vi gör, om godhet och ondska och om kärlek och hat. Det är kärleken som leder oss genom livet; det är kärleken som är värd att kämpa och dö för. Utan kärlek är vi ingenting.
Jag satt på båten från Nynäshamn och sträckläste den så bra var den boken faktiskt


Den andra boken heter


Sånt man bara sägerav Helena von Zweigbergk


En roman om familjerelationer och lojalitet. Om ett ofrivilligt möte mellan en femtioårig kvinna och en ung pojke som båda har vänt livet ryggen. Och hur det där livet tränger sig på och tvingar oss att ta reda på vad som verkligen spelar roll i den här världen.

Susanne har tagit en time out. Hon har dragit sig undan livet, alla de vardagliga sammanhangen och kraven. Nu vill hon ha tid bara för sig själv, bara vara med sig själv. Hon har längtat efter det, rofylldheten i stugan, att skapa något som bara är hennes. Hon har lämnat allt. Det hände ganska plötsligt. När hon förlorar sitt chefsjobb och erbjuds ett ettårigt avgångsvederlag bestämmer hon sig för att göra det hon drömt om länge, packar väskan, slänger mobiltelefonen och tar bilen till sitt torp på landet.

Hon lämnar jobb, ett kärlekslöst praktiskt familjeliv med man och tre bonusbarn. Hon har alltid varit den duktiga, den som anpassar sig och inte bråkar. Hon har också varit mycket ensam i sitt tidigare liv. Nu ska hon vara själv på sina egna premisser.

Men fristen från omvärlden blir kortvarig. Hennes syster Louise ringer en tidig morgon. Det kan bara betyda problem. Hennes syster betyder alltid problem. De är varandras motsatser. Som två sidor av ett mynt. Men de är systrar, i ett och samma blodomlopp.

Louise ber Susanne att ta hand om sin femtonårige son Jonas. Hon måste, för de ska vräkas, berättar Louise. Det ska bara handla om en kort tid. Medan Louise får ordning på sina skulder och sitt röriga liv.

Så möts de. Varken Jonas eller Susanne vill ha varandras sällskap, men de har inget val. Jonas är en blek och trulig tonåring. Misstänksam och avståndstagande. Han har inte bett om det här. Det har inte Susanne heller, men hon måste återigen vara den duktiga och ansvarstagande vuxna. Men Susanne är inte längre säker på att hon varken kan eller vill det. Och Jonas var en gång en kär systerson som hon satt barnvakt åt och gullade med. Hur mår han egentligen, och varför går han inte i skolan?

Så småningom börjar Susanne inse att saker och ting inte är vad de verkar vara. Vad händer i Louises liv, egentligen? Är det som Louise säger, eller har hon andra, hemliga planer?
Båda böckerna är mycket läsvärdaHar många böcker kvar att läsa, köper de flesta på Adlibris, tycker det är ett bra ställe att handla och fort går det att få hem böckerna.


Det kommer snö idag med Torsdag, när ska det ta slut.

_________________________________________________________________________


Juli and Denise:

 

I have read two good books, the first I read out in thre hours when I sat on the boat home.

The second book took a little longer divided into a few days.

I have never read a book in English, might try it sometime.

I can say that we get lots of snow today too. I call it christmas snow big white flakes


Ha en bra dag / Have a great day
Snökaos

Mina bloggar tycks handla om en sak och det är snön, det är väl det intressantaste som händer just nu.
Vill ut i trädgården och plantera och så frön i krukor osv. En granne var så snäll att han kom in och plogade infarten hos oss.

My blogs seem to be about one thing and there is snow, it would seem the most interesting is happening rigth now.
Want into the garden and plant and sow seeds in pots and so on. One neighbor was so nice that he came in and
plowed the entrance with us.

Queen älskar allt vad snö heter. Hon far genom vallarna och leker snöplog. Hon bryr sig inte hur djupt det är.

Queen loves all that snow is called. She gets through the dikes and playing snowplow. She does not care how deep it is.När det blir väder så att jag kan köra bil så ska jag ta en tur in till Visby och gå i affärer. Kanske gå på något fik och unna mig lite lyx.

På lördag arbetar min man men han är ledig söndag och måndag.


When the weather is that I can drive and I´ll take a trip into the Visby and go into business. Maybe in some cafe and indulge myself a little luxury.

The greeting is for Denise and Juli.
Denice is my cousin on my grandfather´s side, and Juli is also a relative of me. I am glad I found you.
We have never met and probably we vill not do it, because you live in America.
I hope you are warm ad comfortable where you live.


RSS 2.0