Reser bort

Ja i morgon måndag reser vi till detta ställe, hittade bilden på nätet ska blir roligt att se om det ser ut så i verkligheten med.

Till Fuertoventura går färden och detta hotellet. Jag redogör efter vi har kommit hem hur vi har haft det och sätter in lite bilder.
Ha en fin och solig vecka utan mig

torsdag den 26 marsJa så står det i Gotlands Allehanda idag.

Solen skiner och det är så vackert ute men dock på minus
Min man jobbar sista dagen idag sedan är han ledig till annandag påsk då
han börjar jobba igen. Ska bli skönt med någon hemma som man kan
prata med och hitta på massor med.


 Snart så kommer påsken och knackar på dörrenSå var det igen

Här kommer lite bilder som talar om vad som hände på ön i går

Den understa bilden är tagen på min gård och idag strålar solen igen

Jaha ja

så vart det vinter på allvar igen...det är snöstorm på gotland.
Bilden nedan visar mitt fönster i data rummet som jag inte kan se ut igenom.
Annars så är allt som vanligt här inte hänt så mycket sedan sist.
                                                      

Bilder

Dessa bilder har jag tagit med min mobil i mitt mammas album. min scanner funkar inte till vista som jag har så det kanske blev lite grumliga bilder.


Det är jag till vänster, jag är några år äldre än liselotte

så här söt var jag som liten eller vad säger ni??
så här ser jag ut idag


ja det var lite bilder..så håll till godo o kommentera dem gärna.

snö igen

ja så vaknade man i morse och såg allt vitt..hela helgen har det varit vår,  till och med att man kunde ha dörren öppen för hundarna. Men nu är det som sagt vitt ute och det kommer mera har de lovat. Så nu är det skönt att åka till värmen på måndag.

Hasighet

I Gotlands Allehanda stod följande att läsa i dag:

Max 80 på ön. - om inte staten betalar för vajerräcken och trädröjning

Risken eller chansen är stor att Gotlands samtliga 90-vägar i höst skyltas om till 70 eller 80 kilometer i timmen.

Resultat: säkrare trafik, minskade utsläpp och aningen ökad restid.

Allt ska skyltas om i november.

Redan i vår blir det sänkt  fart på några gator i Visby och Hemse. Där sänks 50 till 40 eller till 30 kilomteter i timmen.

Det kostar myckt pengar att köra för fort står det också i tidningen idag

på 30 och 50 väg: kör man 1-10 km över hastigheten så kostar det 2000 kr och sedan ökar det beroende på hur mycket över man kör för fort.

på 70 , 90, 110 och 120 väg kostar det 1-10 km för fort 1500 kr och därefter blir det dyrare beroende på hur mycket för fort man kör.


Choklad och design i gamla kommunarkivet:

Choklad affären flyttar från öster till Hästbacken, det blir större affär och man räknar med flera kunder.Fritzl dömd till livstid

Varning för pollen

igår hölls en föreläsning om pollenallergi vid almedelsbiblioteket.Ja det var lite av det som står i tidningen idag men visst det glömde jag. Vi har ju ett nytt biopalats i Borgen nu med tre biosalonger, Röda Kvarn finns inte längre kvar.
hundar

Se vad hundarna kan njuta framför kaminen
det var vår middag

I går åt vi plättar, vi försöker att äta det en gång i veckan. Jag avskyr ju att laga mat men detta är ju roligt att göra.

med lingonsylt och äppel saft,Vatten i trädgården eller på morgonen är detta taget för det är is på vattnet
vår är väl kommen nu när blommorna börja sticka upp i backen
Duvan smaskar i sig det sista av fågelfröna, hon var inte ett dugg rädd


Kanske vår

Ja som det ser ut idag så är det vinter ..stora snöflingor...min man säger att våren är här men jag vill inte tro det eftersom det snöar stora flingor.
Sätter in en bild så kanske är våren på gång i alla fall

Sol o vackert

Hundarna älskar att vara ut när solen strålar. Ikväll är det möte i pistolskytte klubben.

I går så
hela huset och skurade golven så jag blev så trött efteråtjag skulle egentligenockså men kom på att jag kunde lägga dem i tvättmaskinen


Funderar

på att kanske lägga ner detta....känner att det inte är några som läser eller ger kommentarer till detta.
Lägger in en bild på mina nya glasögon som jag hämtade ut idag...2  st blev det...håll till godo


Registreringsskylt

Official Platespotting Rules


Spelaren får under inga omständigheter på något sätt äventyra trafiksäkerheten p.g.a. platespotting.

2. Målet med platespotting är att se alla nummer (001-999) i ordningsföljd på de svenska nummerplåtarna.

3. Det är viktigt att inse att spelaren måste se exakt rätt nummer. Om en spelare t.ex. ska se nummer 158 som nästa nummer måste han/hon alltså se en registreringsplåt med nummer 158. Att se en registreringsplåt som innehåller siffrorna 1, 5 och 8 (t.ex. 851) och sedan placera om dem räknas inte. Samma sak gäller om spelaren t.ex. ska se nummer 68 som nästa nummer. Då måste spelaren se en registreringsplåt med nummer 068 och inget annat. Det duger alltså inte att se 268 och räkna bort 2:an.

4. En spelare kan endast gå vidare och leta efter nummer 002 om han/hon sett 001 tidigare. Det är alltså inte tillåtet för spelaren att se 002 och hålla det numret i minnet för att sedan plocka fram det när han/hon har sett 001 och då hävda att han/hon nu ska se 003.

5. En spelare får inte ha flera platespottingserier samtidigt. Det är alltså inte tillåtet att börja på 001 och 050 samtidigt för att senare knyta ihop de två serierna.

6. Spelaren måste vara 100% säker på att det nummer han/hon såg verkligen var det nummer som stod på tur. Om det råder minsta tveksamhet om huruvida det var rätt nummer räknas den ej och spelaren står kvar på det nummer han/hon hade tidigare.

7. Att spelaren vet att just det nummer han/hon söker finns på ett visst ställer räcker inte. Spelaren måste se nummerplåten och tydligt kunna urskilja alla siffror i numret för att det ska räknas.

8. Enbart nummer på nummerplåtar räknas. Hittade detta på en sida som heter PlatespottingJag har kommit till 008 och ska nu hitta resten av siffrorna....jisses säger jag bara....alla har jag hittat på gotland för tillfället, men detta kommer att ta tid. Men när man minst anar det så hittar man rätt
                                                                                            

Grattis

på ett års dagen idag min lilla taxflicka
Denna tjej fyller ett år idag många grattis från de andra vovvarna

fortsättning

på förkylningen, nu har det börjat klia i halsen igen. Har telefontid halv elva med en sköterska. Förr så kunde man ringa direkt till doktorn mellan viss tid och få prata men nu är det bara sköterskan som ska prata först. Dom kan ju inte allt som en läkare kan. Vi får se vad hon säger. Ja vad sa läkaren nu då..de tog blodprover och ett näsprov sedan ringer hon fredag förmiddag sa hon. Fick hostmedecin som man inte får köra bil så nu får man planera när man ska ta ut bilen. Men jag ska inte köra något i veckan vad jag vet.

förkyld

nu är det tredje veckan jag är inne på och jag har blivit värre igen. Trodde det skulle gå över någon gång i alla fall....hostar och snorar så det står härliga till. Idag har jag ingen bild som jag vill lägga upp...fantasin tryter

snödroppar

Så här långt har de kommit i snötäcket

RSS 2.0