en tillbaka blick på The Cadillac Band av mig

Idag så är det blåsigt och ingen sol men dock 15 grader varmt ute.Vaknade i natt av att det regnade men det var inte läsbart i regnmätaren.
 
För ett par år sedan var The Cadillac Band hemma hos oss och med dom var Dolly Partons syster Stella och Billy Burnette, det var en upplevelse kan jag säga. Vi bjöd på tårta och kaffe och kakor och Stella delade ut tårtbitar. En fin solig dag var det också, vi var rädda att det skulle bli regn men det höllt upp hela dagen.
 
 
                                                       
 
 
 
 
 
 
Förra året var jag och hörde samma band här på ön och då var det på min årsdag. Jag blev verkligen uppvaktad av dom då. Blommor och choklad och en littografi.
 
Denna är målad av DJ Fontana som tyvärr avled 2018 och var trummis för Elvis bland annat
 
 
Dom bjuder verkligen på sig själva och är genomtrevliga. I år skulle dom redan ha varit här men jag tror inte dom kommer i år men vi får se. 
 
En annan gång fyllde jag också år men då var det på fastlandet, då fick jag gå upp och sjunga med Little Gerhard , jag som inte kan ta en ton,,men roligt var det, 
 
 
då blev jag även fotad med hela bandet som det såg ut då. Nu är det andra som spelar med i bandet.
 
 
Nu får bandet bara spela för 50 personer i dessa tider och hålla avstånden mellan stolar osv. Men jag vet att dom nu är ute o spelar igen. Säger en en gång att dom bjuder verkligen på sig själva, och Ulf som får till sig artister som man bara kunde drömma om. Nu har Ulf öppnat en museum i Floda med Elvis saker, där har jag varit också, men vi får ta det i en annan blogg med bilder och frun Monica har ett cafe där på ön också. 
 
Jag önskar all välgång till bandet och hopps ni får hålla er friska så ni kan vara ute och spela som vanligt.
 
Cyber kramar till var och en av er i bandet och er andra också naturligtvis

regn på en måndag

Kan säga att regnet bara öser ner just nu och det var ju bra och luften blir mycket bättre än förut, vi slipper även 30 grader varmt som det har varit i helgen
 
Can say that the rain is just pouring down right now and it was good and the air will be much better than before, we also avoid 30 degrees hot as it has been this weekend
 
 
 
I lördags var vi några timmar vid vår husvagn och bara mådde bra. I söndags var vi hemma och senare på dagen var vi ute på snäck och gick med hunden
 
Last Saturday we were at our caravan for a few hours and just felt good. Last Sunday we were home and later in the day we went out for a walk and went with the dog
 
 
 
Det går inte att göra så mycket när det är strålande sol och 30 c ute
 
It is not possible to do much when it is radiant sun and 30 c outside
 
Det var nog allt för den här gången
 
Hus from me tou you all

13 juli

Ny dag , ny vecka, idag sol men dock 15 grader varmt ute.
Maken har haft tre veckors semester och började jobba idag igen och han började med beredskap dygnet runt i 7 dagar.
 
Vi har varit på Fårö bland annat och tag med oss en kaffekorg och vovven, så vi behövde inte träffa några människor. Bilden taget genom bilfönstret
 
 
det regnade när vi kom av färjan på Fårö men sedan blev det vackert väder och vi kunde njuta av dagen. Essie är jätte duktig när vi är ute på våra äventyr.
 
En annan dag var vi i Herrvik, och en annan dag på camping och åkte längst med Eksta kusten
 
vi har gjort saker där vi inte har varit nära andra människor. Vi var nere vid hamnen i lördags, vi bara körde runt och jisses vad folk, dom satt inklämda på restauranger bredvid varandra, hur vet dom om dom smittar eller inte. 
 
Jag har träffat min mamma 2 ggr sedan i februari när jag har handlat åt henne, dom har å hämtat kassarna här men utanför staketet , varför skulle jag gå nära henne om hon kan smitta eller jag, skulle hon bli sjuk i covid-19 kan jag i alla fall säga att det var i alla fall inte jag som smittade henne, vi träffar inte ens min mans mamma av samma anledning.
 
 
 
       vi var även till Djurparken som ligger i Eskelhem                      
 
 
 
 
 
 
                                                    Alla höll avstånd i djurparken
 
 
Det var nog allt för den här gången och tänk på att hålla avstånd så ingenting händer med era nära och kära eller med er själva för man vet aldrig.
 
                                                    Cyber kramar till er alla
 

Andra världskriget

1 sep. 1939 – 2 sep. 1945 var andra världskrigen.
 
Min mamma är född 1933 och hon har berättat en del om när hon var liten.
 
Hon och hennes syster med föräldrar åkte till Gotland. Eftersom varken morfar eller mormor hade körkort så brukade morfar beställa taxi så dom kunde åkta till t-centralen och sedan åka tåg till  nynäs och åka båten över till Gotland där min mormor var född och hade släktingar kvar här. Då när dom åkte båt så var det som presenning eller något annat över hela båten så inga lysen fick lysa igenom och det gick patrullbåtar på varsin sida om båten så den kom fram ordentligt till ön. Sedan tog dom tåget dit dom skulle på Gotland för mormor hade sina mostrar och morbröder kvar här, mamman dog 1931.
 
Min mamma sa även att man var tvungen att ha ett personbevis så dom kunde köpa ransoneringskort och dom har jag faktiskt här hemma efter min morfar och även kunna köpa varmvatten poletter för det var bara på söndagar dom hade varmvatten.
På vintern i skolan så satt eleverna med kläderna på sig inne för det eldades tydligen inte.
 
Jag frågade om det var bättre förr och hon sa utan att tveka att det var det faktiskt med en del saker.
 
på bilden är min mormor och morfar och min mamma och hennes syster. Deras bror föddes 1943, 10 år efter att mamma hade fötts. Mammas syster var fördd 1932 och min mamma 1933.
 
Bilden är tagen i Mälarhöjden i Hägersten. En tältstuga, som även min pappa byggde på 60 talet fast i Flaten. Mormor jobbade på Gröna lund och på konsum smöbrödsbageri när barnen blev äldre även jobbade på ett cage på Drottningholmsvägen 80 som hon tror hette Norma men inte är säker.
 
Mamma berättade även att morfar och hans son i första äktenskapet gick med en säng från Folkskolegatan till Mälarhöjden en ottoman som mormor o morfar kunde ligga i, dom bodde i tältetstugan hela somrarna. På lördagar så åt dom frukost i Tantolunden som dom tog med sig, det var efter dom hade slutat vara i Mälarhöjden
 
                                                            
 
 
Min mormor blev dement på äldre dagar så när dom frågade vad hon ville bo på för hem så svarade hon Gotland. Jag skulle kunna berätta mycket om min mormor och hennes barn men det får bli en annan gång. Min mormor dog 1986 och min morfar 1960 och mammas syster 2013 men min mamma lever ännu och är nu 86 år. Mammas bror dog 1986 också , några månader efter att min mormor hade dött. Så i september är det 60 år sedan min morfar avled blott 74 år gammal av en hjärtatack, mormor hittade honom död i sängen dagen innnan han skulle fylla år.
 
Idag fredag har vi varit och tittat på gamla gravar som tillhör släkten kan man väl säga men det är andra som står som innehavare, det var min mammas morbror på en grav och mormors moster i en annan grav på två olika kyrkogårdar.
 
den första vi var på var i Atlingbo
 
 
 
 
 
Syns dåligt vad det står men det står Fredrik Pettersson och hans hustru Hilma.
Hilma var mormors moster
 
 
 
 
Sedan var vi i Väte
 
 
 
 
Här ligger oskar och hans fru Ruth och hennes föräldrar. Oskar var morbror till min mormor
 
 
 
 
Här är Oskar och hans Ruth när dom gifte sig 1918-10-19
 
 
 
Här ligger Oskars son med hustru.  Dom har jag träffat under många år, väldigt trevliga personer
 
 
 
Här ligger Oskars barnbarn. Honom har jag också träffat många gånger.
 
 
 
Det var nog allt för idag fredag. I morgon kanske det blir campingen beroende på vädret såklart.
 
Jag hoppas ni håller avstånd från varandra så kanske denna Covid-19 försvinner men jag tror det dröjer ett bra tag till.
 
Cyber kramar till alla er som orkade läsa hit

RSS 2.0