soligt och 16 gr varmt

ute idag torsdag. i morgon är maken beredskapsledig och vi ska till campingen o stanna till söndag. jag gillar att fota blommor o fåglar så här kommer en bild
 
 I like to photograph birds and flowers. here come two pictures of flowers
 
 
 
 
Blommorna ser så häftiga ut invändigt när man fotar.
 
här kommer en spökbild på maken som står på stege och målar ett fönster
 
my husband is painting windows
 
 
 
Önskar er alla en trevlig Pingst
 
kramar

Måndag igen

veckorna går så fort, snart är det juni månad. På fredag fyller Essie 2 år. Vi ska åka till husvagnen om det är fint väder och vara där till söndag //
 
the weeks go by so fast, soon it is the month of June. On Friday, Essie turns 2 years old. We will go to the caravan if the weather is nice and be there for Sunday.
 
Vi var in till Visby i och såg dessa turistbåtar utan turister, dom ligger här för att ha någonstans att ligga, sedan åker dom vidare till nästa hamn för att ligga stilla utan turister
 
We were to Visby in and saw these tourist boats without tourists, they are here to have somewhere to lie, then they go on to the next port to lie still without tourists
 
 
Har översatt detta på engelska så mina kusiner i usa kan läsa vad jag skriver för dom kan ingen svenska alls. Annars så har det inte hänt så mycket för vår del .
 
Have translated this in English so my cousins in the USA can read what I write for them no one can speak Swedish at all. Otherwise, not so much has happened for us.
 
 
Ni får alla ha en bra vecka så hörs vi igen
 
You may all have a good week and we will hear again
 
 

även idag

är det sol och just nu 12 grader varmt, fredag. Igår torsdag satt jag på terassen nästan hela dagen . Maken började måla fönstrena på nedervåningen så jag tror det är klart nu så det är bara övervåningen kvar. Maken arbetar, han kunde inte ta ledigt eftersom han har beredskap. Nästa helg blir att vara på campingen.
 
Detta foto tog jag förra året på en hackspett
 
 
Det var en hackspett som försökte komma in i en fågelholk såg hur han fick ut en fjäder och då jag upp och skrämde fågeln. Jag googlade sedan och såg att dom kan ta andras fågelungar.
 
Vi har ju fåglar under takpannorna på huset och där var det ett ägg som var kläckt och vi hittade tyvärr en unge död på marken o det var nykläckt, den var antagligen död när den kom ur ägget och fågelmamman hade slängt den över kanten för att den var död. Så är livets gång bland djuren antingen överlever de eller är döda redan när de föds eller blir uppätna av andra djur.
 
Nu ska jag inta lite frukost på terassen i solen. Ni får ha en fin helg så hörs vi
 
Helgen blir vi nog bara hemma eftersom maken har sin beredskap.
 
Kramar till er alla
 
 

mitten av maj

är vi nu med strålande sol och terassdörren står på vid gavel så hunden kan gå som hon vill.
 
Idag har Erik namnsdag och det hette min morfar, tyvärr minns jag inte honom alls, jag var 3 år när han dog. Han har i september i år varit död i 60 år.
 
 
Vet inte när eller var bilden av min morfar är tagen tyvärr. Jag tror att han var en fin person.
 
Idag är det två år sedan jag träffade 2 av mina kusiner för första gången. Deras biologiska farmor var min mormor och dom har aldrig träffat henne. Gerda som hon hette fick en son som hette Sune som hon lämnade bort när han var 3 månader. När jag träffade mina kusiner för första gången hade jag gjort en del forskning som dom fick ta del av. Kusinerna är trevliga personer och jag hoppas när detta Corona är över så får jag kanske träffa dom igen.
 
Här kommer en bild när jag träffade dom, det är jag och Mikaels vovve Eros
 
 
 
Namnet Erik hade alla pojkar på mammas sida i andra namn men jag bröt den tränden med min son, han heter annat i stället för Erik
 
 
Det var allt för den här gången
 
kramar till er alla
 
 

sol igen

och det är 10 grader varmt ute och vovven ligger på terassen, dörren står på vid gavel så hon kan gå in och ut som hon vill. I går var vi och handlade på Willys, vi var där vid 18 tiden och då var det lite folk, vi handlade för några veckor så vi slipper att åka in till stan i ondödan. Tar något slut får vi åka ner på samhället och handla.
 
Vi fick tre tomat plantor för några veckor sedan och dom växer kan jag säga, dom står i badrummet.
 
 
Som det ser ut nu så kommer varken jag eller maken åka till fastlandet i år om inte Corona försvinner helt och jag tror inte det försvinner i första taget faktiskt.
Maken fick i går veta att om han nu skulle åka på fastlandet då måste han ha tillåtelse av chefen då när han kommer hem så måste han sitta i karatän i 14 dagar innan han får börja jobba igen och det är det inte värt. Så vår resa till fastlandet får vara för nu. Man får ju bara enligt regeringens bestämmelse åka ca två timmar med bil och hem igen o det kan vi ju inte på fastlandet, det tar 6 timmar dit vi brukar åka.
 Vi får åka till campingen i stället och njuta av lugnet. På tisdag börjar han sin beredskap igen, det har han var 4 vecka.
Nu är det tydligen folk som bokat av nästa vecka på båten också, det är bra tycker jag, man vet ju aldrig om dom som kommer med båten har smitta i kroppen  och sedan smittar andra här på ön, det är ju redan över 60 personer som har corona här nu. Jag är väldigt orolig för egen del och naturligtvis för makens skull om vi skulle få det.
 
Nej nog om detta, nu ska jag gå ut till vovven på terassen och njuta av en härlig solig dag
 
Kram på er alla

återigen kom solen till oss

och det är 8 grader varmt men på terassen är det jätte skönt, där ligger Essie just nu och dörren står på vid gavel och fåglarna kvittrar och överallt är det fåglar i holkarna utom vårt fågelträd, där var det fåglar förut men så kom katten (som inte är våran) och förstörde allt. Förr om åren har jag alltid suttit på vakt på dagarna när jag sett att ungarna tittar ut och kunde då fota dom. I år tänkte jag att jag har en kamera i trädet som fotar när något rör sig och där var katten som förstörde allt. Den kom på natten så då vart vi ju inte vakna..
 
Jag var ute och gick på maskrosornas väg och så långt man kan se längst ner är vårt så jag har en gångstig på vår stora åker där jag går dagligen och där det kommer djur på natten och tidiga mornar. Rådjur, rävar, harar, fåglar osv. Vi har ett rikt djurliv bakom ladugården
 
 
Var ute och gick vid kvart i nio i morse. 
 
När jag kom tillbaka in på gården så fotade jag en fågel i holk
 
 
Jag står under holken och fotar, dom är inte så rädda av sig dom små liven
 
Ja det var nog allt för den här dagen och gången
 
Kram på er

vilket är bäst

 
vilket är bäst utför eller längst med backen. ja det var i min dröm i natt. 
 
Men idag är det regn och någon grad varmt ute, inga fåglar som sjunger
 
Min dröm var i skidbacken, jag undrar varför, för det har aldrig varit något för mig.
 

Utför kan man ramla och bryta både armar och ben
 
 
 men längst med går nog bättre kanske
 
 
 
När jag var liten ca 10 år då bodde vi på Hägerstensåsen i Stockholm och hade en park nedanför oss som varje vinter var spårad runt hela så man kunde åka längdskidor, jag var nere med mina fina röda skidor och ibland var min mamma med också och åkte, det var många som åkte runt runt på den tiden, det var lite roligt, sedan knatatade man uppför vägen hem igen. 
 
Ja det var en dröm i natt, inte ofta jag drömer om nätterna och sedan kommer ihåg det.
 
Ni får alla ha en trevlig dag
 
Kram

söndag

I fredags åkte vi till campingen o sov till lördagen, det var så stillsamt så.
 
Det ser inte ut som om vi skulle få fågelungar i mitt fågelträd, en katt har varit där och hälsat på mitt i natten. jag har en kamera som sitter i trädet o tyvärr så har det inte varit några fåglar efter kattens bravader. Vet inte vems katt det är.
 
                                               
 
 
Min rygg har sagt upp sin bekantskap med mig från igår, vi får hoppas ryggen vill komma tillbaka snart, för detta är inte roligt kan jag säga
 
 
Idag söndag får bli en lugn dag för min del.
 
Ni som läser denna blogg får gärna skriva ett litet meddelande så jag ser vem som kikar in här och inte bara gillar sidan på fb.
 
Var rädda om er och håll avstånden
 
Kram

sol , sol, sol

idag fredag och sol men det är bara 10 gr varmt men maken säger att det ska bli upp till 18 grader varmt idag, så vi får väl se hur rätt han har. Han slutar tidigare idag så vi kan åka ner till campingen o bo där en natt och hem i morgon igen.
 
 
 
Var på konsum igår här i Roma, vi var ganska sent och då var vi nästan ensamma där, jag ryser bara jag går in i en affär just nu, men mat måste man ju ha i alla fall.
 
 
Hittade en bild på mig när vi var hos min farmor o farfar i Visbo, jag var 5 år när dom dog, tyvärr finns ingen bild på mig tillsammans med dom
 
     
Min pappas grav i Stockholm för ett antal år sedan, jag har inte varit där på 3 år nu så jag vet inte om stenen finns kvar längre. Mamma slutade att betala för det för några år sedan och jag är ju inte så himla ofta i stockholm, i år blir det ingenting som det ser ut nu
 
 
 
Jag och Queen för ett antal år sedan , hon gjorde spårprov i skogen och det gick bra har jag för mig, hon är borta sedan länge nu
 
 
 
Det var nog allt för den här gången. Tänk på andra och håll avstånden
 
Kram

släkten

Släkten är alltid värst säger dom, men där kan jag inte hålla med faktiskt. Jag har inga fastrar eller mostrar längre i livet, bara en massa kusiner. Jag träffar dom inte så mycket,sist blev det på en fasters begravning, en kusin har jag inte träffat på många långa år, en kusin har tyvärr gått över till andra sidan. Jag har även en fasters man och min mamma kvar i livet också.
 
 
I bland när man släktforskar kan man få mera släkt som i mitt fall. Jag har träffat kusin Michael och hans syster Ulrike tre gånger,dom har en bror som heter Peter också men honom har jag aldrig träffat, deras biologiska farmor är min mormor, så vi är kusiner. Deras pappa (han lever ) och min mamma är halvsyskon. Den mannen har jag aldrig träffat för han vill inte ha kontakt och det måste man respekter. Dem är jätte trevliga och bor på andra sidan havet, vi får se när det blir nästa gång vi ses igen.
 
 
Sedan har vi Mikael och hans tvillingbror Hans, deras farfar och min farfar var syskon så då blev vi sysslingar. Dem har jag aldrig träffat, skulle ha träffat dom förra året men tyvärr så blev jag sjuk och låg dålig i 2 veckor, jag hade verkligen sett fram mot att träffa dom. Dem bor också på andra sidan havet.
 
 
Sedan har jag hjälpt några att hitta sina rötter som dom har kontaktat med bra utgång faktiskt, det är ju tråkigt om dom inte vill ha kontakt men det är ju upp till dom , men i dessa fall har det gått utmärkt
 
 
Så dessa blombilder är till min släkt med sina respektive, (några av dom har jag som vänner på facebook)
 
 
Alla blombilder har jag fotat i vår trädgård här på Gotland.
 
Önskar er alla en härlig dag och håll avstånden
 
Kramar till Er alla
 
 
 

helgen som varit

                                   i Fredags var vi på campingen o tittade till husvagnen
 
 
Vi hade funderingar på att sova kvar men det var kyligt och regnet dalade så sakta ner så vi åkte hem igen.
 
Essie tycker om att åka bilen, hon tycker om att vara nära oss
 
Staren har tydligen ungar någonstans på vår tomt men vet inte var för det är inte i mitt fågel träd i alla fall.
 
Idag söndag är det sol men lite kyligt ändå ute tycker jag.
 
Håll avstånden från varandra när ni är ute...tycker det är dåligt med det i affärerna det är så man får säga till folk att dom ska flytta sig.
 
Kramar
 
 
 
 

RSS 2.0