Nu är det kört tänkte jag

när jag blev invinkad


Jag var inne i stan och klippte mig så nu har jag nästan inget hår kvar, jo lite finns det väl men det var mycket som ramlade av. När jag skulle åka hem så på Follingboväg var det poliskontroll och dom tog in mig.
Jag tog körkort 1986 och aldrig visat det eller blåst för polisen, men idag tyckte dom att det var min tur,
men jag var nykter och körkortet kollade dom och jag fanns inte i registret över brottslingar.

NTF var där också så jag fick svara på ett par frågor på papper och sedan kom dom och kollade vad jag ringat in och utav tio frågor hade jag sju rätt så det var inte så dumt.

Sedan släppte dom mig och jag kunde ta med mig solen och fara hem igen. Vädret är ju helt underbart idag.

Torsdag

I dagens GA kan man läsa om en man inne i visby som observerade en räv som hade ihjäl en katt. Han hade kameran med sig och tog en bild men sedan var batteriet tomt och han skyndade hem och hämtade en annan kamera men när han kom tillbaka så var räven och katten borta, han såg inälver ligga kvar i snön, så då kan man ju gissa att räven tog kissen.

Vi har en räv som går häromkring och som vi sett utanför staketet på kvällen, vi har våra hundar innaför stängsel men vill räven så kan han ju hoppa över och ta en hund för taxar är ju inte så jätte stora hundar. När räven skriker låter det som ett spädbarn, än har han inte kommit fram när det varit ljust så jag har kunnat ta ett kort.

Idag när jag vaknade var och är det fortfarande 11 grader kallt ute.

Maken är ledig från i morgon och tre dagar framåt, det ska bli skönt att han är hemma några dagar, han har jobbat så mycket nu så han behöver ledigt.

I morgon är det revy i klinte
Annars så har vi inte bokat in något, utan vi tar dagarna som dom kommer

Ha en trevlig helg


Söndagen

Lägger in lite bilder från klinte där vi var i går söndag

Kan tala om att idag måndag så snöar det :(

På fredag ska vi gå på revy

Ha en bra måndag


Räven

I går kväll så skulle vi gå och lägga oss strax efter elva, maken släppte ut våra fyra hundar och det var helt ok. så jag gick upp i sovrummet och då började alla fyra skälla som galningar ute.
Jag drog upp rullgardinen för att kika för dom stod nedanför fönstret och där ute på andra sidan staketet stod en räv och inte var han rädd heller. Min man sprang ut och klappade med händerna för att den skulle försvinna men den stod bara och tittade men till sist så sprang han över vägen och bort över åkrarna.
Tycker hundarna var jätte duktiga som inte hoppade över staketet i alla fall två av dom hade kunnat gjort det om dom ville.

I dag lördag är det strålande sol ute och vädret är helt underbart.

Ha en fin helg


Sista dagen

med vår hemtelefon sedan är det bara mobilerna som gäller.


I går onsdag var vi hos Lotta som fyllde 40 år, mycket trevligt.


En bild på fasan som jag tagit genom fönstret
en bild på några av våra hundar där dom myser med sin husse
Alice, Queen och Panzy, räknat från vänster

en bild på Alice och hennes mamma Olivia och Queen
räknat från vänster

Skulle ha varit hos tandläkaren idag men jag fick ringa återbud, dålig i magen och då vill jag inte sitta där i tandläkarstolen, fick en tid på onsdag nästa vecka i stället.

Nu kommer det snöflingor neddansande från skyn, ska det aldrig ta slut.

Önskar er en trevlig torsdag


Så glad

att jag har funnit min amerikanska kusin, hennes morfar och min morfar var bröder. Vi kanske aldrig kommer att mötas men jag vet att hon och hennes föräldrar och hennes bror och syskonbarn finns där. Jag letade och letade och med en annans hjälp så fick jag tag i hennes mejl där hon arbetade då. Vilken känsla det var, nu är den pusselbiten lagd.

I have found my American cousin, her grandfather and my grandfather were brothers. We may never meet but I know that she and her parens and her brother and nephews are there. I looked and lokked, and with another´s help so I got hold of her email where she worked then. What a felling it was.
In December 1956 it was in the American magazine that the two brothers had not talket to in 50 years, it says so here in Englisch.

I dec 1956 stod det i den amerikanska tidningen att dom två bröderna hade inte prats vid på 50 år, det stod så här på engelska.

Talks to brother in sweden:

Otto Olsson made a telephone call Monday to his brother Erik Olsson in Stockholm, Sweden, to extend Christmas greetings. It was the first time in 50 years they have talked to eachoter. Otto is 67 and his brother is 70, and they are the only ones remaining in a family of seven. Otto came to U.s. in 1917 afater serving in the Merchant Marines under seven flags. In 1918 he married Charity Phillis of Newcomerstown and they are th parents of two daughters. A son Charles was killed in World War II.

Otto dog i sept 1959 och Erik (morfar) dog 1960.
Jag finns med på en bild tillsammans med min morfar och några andra men det är den enda bilden på oss tillsammans, min farmor och farfar och jag finns inte på någon bild tillsammans vad jag vet.

I included a picture with my grandfather and a few others but it is the only picture of us together, my grandmother and grandfather and I are not in a picture together what I know.

 Ljusstaken på bilden finns nu i min ägo och är framme till första advent / Candelstick in the picture is now sith me and pulled up to the first sunday of advent each yearBilden tog jag med min kamera så därför syns lite av mig på bilden tyvärr /
The picture I took with my camera so little of me is visible in the glass :)

Det blev en del skrivet idag fast jag inte tänka blogga.
Snön finns kvar och det var -6 gr när jag vaknade.
Idag blir det städning och eldning i kaminen.

Ha en jätte fin helg


så roligt

att det börjar snöa igen :(  jag trodde det hade slutat men inte då stora vita flingor dalar sakta ner från skyn.

I går var det premiär för årets första semla och det är inte årets sista kan jag säga, den formligen skrek efter att få komma i min mage så jag var bara tvungen att köpa :)
Maken fick en amaryllis på jobbet, den är väldigt lång och vacker och blommar
Jag hoppas ni alla får en fin onsdag


Sega arbetsveckor

Jag tror det var Ia som skrev i sin blogg om hur många veckor det var kvar att arbeta till nästa ledighet.
Detta scannade jag från måndagens GA

Det är 15 veckor av arbete fram till nästa helg som är påsk i slutet av april.

Inga röda dagar i kalendern förrän i påsk som i år infaller rekordsent.
Oxveckorna kallade man i det gamla bondesamhället den långa och ofta hårda arbetsperiod som inledes efter det att trettonhelgen var avklarad.
Förr vilade man på söndagen men nu ska vi hinna med allt det vi inte hinner med i veckan som att tvätta, stryka osv. Vi går också mot ljusare tider nu, dagarna blir bara längre och längre

___________________________________________

Det är glashalt på vår uppfart och in till vår ytterdörr så jag går bara en gång till postlådan nu när det är så halt.
Det var en härlig luft i morse ute.

Ha en bra tisdag och gå försiktigt ute


Söndag

I går kväll så var det bad i baljan ute och det blir det i kväll också, det är så skönt för min onda kropp.

Tog en bild på vardagsrums fönstret, dom röda gardinerna ska ned sedan när jag får mina nya vita spetsgardiner.

Eldade lite ljus igår

detta fick vi av Lisen och Markus

Detta fick jag av keramikern Yvonne
Till sist en liten bild på fåglar
Nu regnar det så snön smäter så sakteliga här men det är isgata utanför

Ha en fortsatt trevlig kväll


Gammalt och Nytt

Jag är intresserad av hur det var förr och vad människorna hade för saker och hur dom såg ut.
Jag har ingenting efter min farmor och farfar och det tycker jag är jätte tråkigt.

Vi bor i min mans föräldrarhem och han är den fjärde generationen på denna gården, jag la ut en bild i en blogg så ni har säkert sett hur huset ser ut idag. Jag hittade boken Sveriges gods och gårdar från 1940 och där fanns det gamla huset med och det såg ut så här
Ägare var min mans farfars far från början Carl Oskar Björklund, sedan tog hans son över huset och han hette Josef Björklund .
Huset hade varken vatten eller toalett inne Josef övertog gården 1915 står det i boken att läsa.

1960 byggde man det nuvarande huset som vi bor i, vi hittade ett kort där båda huset är med innan dom rev det gamla.Här ser man att båda husen finns på samma tomt, det gamla huset är rivet sedan 60-talet och jag kan tycka att det var lite synd att dom gjorde det faktiskt, tänk att få fixa ordning det och bara gå runt och fundera på hur dom hade haft det där.  I det gamla huset var det en specieriaffär men den upphörde i början av 1900-talet.

Och så här såg det ut innan vi tog över och fick altan.
Denna bilden hittade jag i en bok på biblioteketoch idag ser det ut så härI det rummet som vi har som vardagsrum idag det var salen och det fick ingen använda.
Men nu använda alla rummen och det känns bra. Min svärmor sålde huset till min man och själv flyttade hon ner på bygden. Jag har nu bott här i ca 8 år och trivs som fisken i vatten.

Ha en fin lördag alla mina vänner och kör försiktigt

Ja just det ja på sidan 13 i GA har jag skrivit en liten insändare, vilken får ni lista ut själva :)


Utkastad

Ja så har man blivit utkastad i kylan och snön, fatta att jag ligger på terassen och fryser ihjäl, när man kan vara inne i värmen och göra livet vackert. Ute rasar snön så jag syns snart inte alls, flytta mig om ni vill komma fram och helst in igen till värmen.
Ni vet väl vem jag är ?  Just det julgranen som åkte ut i snön. Jag barrade lite men inte så mycket så jag var tvungen att bli vit och blöt. Jag var vacker med alla kulor och glitter, men vänta bara jag kommer tillbaka i december igen och då ska jag vara kvar lägre inomhus. :)

Ja granen gillade tydligen inte att bli utkastad men vad ska man göra? :) Tomtar och adventsljusstakar är också borta nu, gardiner sitter kvar för jag har beställt nya till vardagsrummet så dom får sitta tills dom nya kommer.

Det tar aldrig slut på snöflingorna som kommer ner, jag har snackat med han där uppe om att det får vara slut nu men lyssnar han , nej då :)

Vi blir nog insnöade tills i morgon, maken har ingen lust att skotta nu när det ändå inte kommer att synas.
Men han måste :) för han ska på hokky i kväll och då vill han komma från gården.

Ha en trevlig torsdag


Riktnummer

Allnakku 5/1 Bidlages dag

Bidlage betyder bjudlaget, dem man brukar bjuda när man har fest, inte grannar eller släkt men ändå trevliga att umgås med.

Dagens namn är Hanna och Hannele


Enligt dagens tidning så ska dom ta bort vårt riktnummer som är 0498, vi får väl se hur många år det tar innan det går i kraft, jag kommer ihåg när vi även hade 0497 där jag bodde förut på ön, då var det två riktnummer men nu är det bara 0498.

Nu ska visst Melodifestivalen köra igång igen, vad tycker ni om det programmet?
Jag tycker det bara är ett dåligt program, förr var bättre när alla svenska låtar var på en och samma kväll och att man då utsåg den som skulle vinna. Nu är det bara en massa delprogram i olika delar av sverige, man hinner tröttna på det.

I natt har det snöat igen och gör så fortfarande, man kan undra vart allt vitt kommer ifrån, jag vet att jag inte har beställt snön.

Gick och hämtade tidningen i morse och tog då ett kort på vårt hus, det finns några likadana hus i socknen, dom var väl populära på 60-talet då vårt är byggt. Vi har fem rum och kök och källare med 6 små rum så egentligen om man nu ska vara noga så har vi 11 rum fast fem går bara att använda :)Ha en fortsatt trevlig onsdag


Ny design

Tack Ida för att du lägger in det jag vill ha som design på min blogg.

Ni ser kartan i bakgrunden :) där är Roma inringat, (Ni ser ringen eller hur) jag tänkte att ni kanske ville veta var på ön jag finns.
Jag har ca 1,5 mil in till Visby och en sommardag tar det nog femton minuter att köra in.

Vi har fortfarande en massa snö kvar men det har inte snöat idag i alla fall.
Dessa istappar hänger från vårat tak.


lite olika bilder

Nu ska vi se vad jag hittar för bilder som jag kan visa för er, vi kom till min mamma på nyårsdagen fast det snöade och var mycket snö. Det var jag och min man och hans yngste son, min son och hans pappa och min mamma och hennes sambo, så vi var sju stycken / My mothers table
Dom hade eldat både i kaminen och öppna spisen så det skulle vara varmt och gott
Nu ska dom flytta från huset och till lägenhet igen, varför tänker jag inte gå in på här

Jag fick se mig själv i spegeln och tänkte det kunde bli en rolig bild / Ingmarie in the mirror
Makens äldsta son har varit på Gotland i två veckor och bott hos sin flickvän men vi fick också se honom och dalmartinern AlexxisI går söndag var maken och jag på bio igen
Vi gick genom österport och till filmstaden som det numera heterVi såg den här filmenDen var värkligen sevärd tyker jag så den rekomenderar jag att ni ska se.
Det var fullsatt i salongen den här gången


Ja det blev lite bilder från Gotland och jag kan ju tala om att det snöar...igen...:)
Undrar om vi ska få leva med snön till slutet av april.

Ni får alla ha det bra och kör föriktigt om ni ska ut.


Gotlands järnväg

1975 återuppstod järnvägen när Hesselby station i Dalhem åter fick spår. Det var inte så långt spår men det räcker för turisterna för att kunna ta en liten utflykt med tåget.
Jag och maken var och tittade när tåget gick idag

Vi åkte inte med men det var många andra som gjorde det


Godmorgon 2011

Ja idag är det ett nytt år och det snöar och är fortfarande mycket snö.
På nyårsafton var jag och maken och hade en date i stan igen, det är inte så ofta det händer, han har jobbat så mycket så vi har inte hunnit att umgås.
Vi gick först i affärer och sedan handlade vi. Vi gick sedan på bio och såg filmen Narnia och efter det gick vi på
Bistro Borgen för en god måltid.
på bion är det plats för 200 personer men vi var bara sex stycken som såg filmen så vi hade gott om plats. Filmen har ju gått ett tag och det var väl inte så många som ville gå ut på nyårsafton och se bio

När vi kom hem blev det tv och att invänta tolvslaget. Hundarna reagerade lite på smällare och ljus men det var inte så farligt, det var mest Alice som satt i fönstret och tittade på allt. Vi skulle aldrig kunna lämna våra hundar ensamma på nyårsafton för man vet ju aldrig hur dom reagerar när vi inte är hemma.

Idag ska vi försöka att komma iväg till min mamma för julklappsutdelningen som utgick på julafton.

Vi hämtade även biljetter till revyn som vi ska se i slutet av januari och vi ska även på bio i morgon söndag igen då ska vi se Änglagård-tredje gången gillt. Vi har sett dom andra filmerna så nu hoppas vi att denna är bra.

Jag har sett att några av mina bloggvänner försöker att få till en årskrönika och det är ju bra men ni som följer mig har ju sett på mina inlägg vad som hänt i år så jag tänker inte ens försöka mig på någon  årskrönika :)

Jag önskar er en fortsatt trevlig nyårsdag och ni som ska ut och köra ta det försiktigt

RSS 2.0