Helgen som varit

I lördags var jag och maken och handlade mat.. Vi fick sedan besök på kvällen av Dagmar och Henry, middag och kortspel. Fick denna fina bukett med tulpaner av Dagmar. Vasen köpte jag idag på Ica Maxi.

Last saturday, I and my husband and traded food. We were then visit at nigth by Dagmar and Henry. Got this beautiful bouquet of Dagmar. Vase I bougt today at Ica Maxi
Ännu mera snö kommer det idag. Makens son och flickvän var hemma en stund. Alltid trevligt när dom kommer

Husband´s son and girlfriend were at home with us. Always nice when they come.


Ön lamslogs i snökaoset/ The island paralyzed by snow chaos

Vinterns värsta snökaos. Det var vad Gotland vaknade upp till i går morse. Ihållande kraftigt snöfall och hårda vindar gjorde vägarna stundtals ofarbara.
All postutdelning ställdes in. Min man kom inte  in med bilen utan fick låna en traktor på arbetet.
Idag fredag snöar det stora vita flingor.


Gotland woke up to lots of snow. Persistent heavy nowfall and strong winds made roads impassable at times. All mail delivery was canceled. My husband did not come in with the car but had to borrow a tractor at work.
Today Fridat it snowing big white flakes


My husbandTwo of my dachshunds


Önskar er alla en trevlig fredag och en trevlig helg.

Wish you all a nice Friday and a nice weekend.


Så blev det denna dagen

Kolla in bilderna och se hur det ser ut hos oss just nu....Suck....Massor av snö, förstår att maken fick skotta ut bilen i morse men om han kommer in på körvägen ikväll är en fråga....jag tror inte det i alla fall.

Look at the pictures and see the winter. 
I do not understand that my husband got out the car this morning. Do not think he comes in with the car tonight, but that first shovel

Ännu mera snö kommer det ner nu. There will be more snow now

I have an American friend who come here and unfortunately can not read Swedish.


Jag tänker inte gå utanför dörren något mer idag

I will not go outside the door today.


Kommentera gärna och säg vad ni tycker om vinterbilderna
Please comment and tell me what you think about winter picturesSå kommer snön åter

Snöoväder närmar sig Gotland

SMHI: Lugnet före stormen

SMHI varnar nu om att det råder lugnet före stormen. Ett kraftigt oväder är på gång in från Island.

Meterolog Sten Laurin vid SMHI ställer prognosen att ovädret kommer att drabba Gotland under morgondagen, det vill säga tisdagkväll.
- Man kan misstänka att det kommer att utfärdas en klass 1-varning men det är inte gjort ännu. Jag gissar att den kommer imorgon på dagen.

Sten Laurin talar om att ett krafigt snöfall som når Gotland under tisdagen med ökande vindar.
- Det blir kulingvindar eller drygt kuling och snöfall med risk för drivbildningar. Som det ser ut just nu så är det fjällen som kommer att drabbas allra hårdast.Allt enligt helagotland.se


Så blev det

Idag blev det kallt igen, 15 minus ute, och strålande sol.

Jag måste bara sätta in en bild på mig, jag är lite stolt, har nästan gått ner 10 kg fattas bara något kg till det.
Maken har gått ner snart 14 kg. Bara på hur vi äter.
Ingen pasta, potatis och ris mycket grönsaker. Köper jag bröd så tittar jag hur mycket kolhydrater det är, är det för mycket , ja då köper jag ett annat bröd. Äter mycket frukt som apelsiner, bananer och meloner.
Till frukost kan jag äta mackor med fil eller en paj. Och det ger resultat kan jag lova. Byxorna jag har är så stora så jag får snart köpa nya. Jag har ett par jeans liggande som är storlek 36 dom sitter jätte bra men sitter lite hårt i midjan men det ska gå med dom också. Men äter vi ute på restaurang så tar vi potatis men aldrig annars. Det är faktiskt något som jag inte saknar så är det potatis.
Jag köpte tyget som är på blusen för 50 kr för fem meter. Makens sons flickvän Fideli har sytt den i skolan till mig och nu håller hon på med en kjol i samma material. Hon är jätte duktig. Hon tar studenten i juni likaså min son.

Det var nog allt för den här gången tror jag.
Ni får alla ha det så bra.


Dyraste vintern

på två decennier.
Gotland upplever den värsta snövintern sedan 1987. Miljornerna rinner i väg och kommunens uppgifter för snöröjning närmar sig smärtgränsen. Redan har pengar motsvarande två normalvintrar gått åt. Prognosen pekar mot forsatt kyla i en månad till.

Pengarna för snöröjningen snart slut.

Kommunens budget snöröjning är på väg att spricka.

enligt Gotlands Allehanda idag 21 Januari

 

Min man jobbar med snöröjning under sin beredskap och aldrig har han fått jobba så mycket som i år och i december månad. Men nu går han av sin beredskap klockan 16.00 idag och går på nästa i mitten av februari igen.

Idag är det strålande sol och fint ute. Men dock lite kyligt.


Sjukpension m.m.

Ja nu har det hänt...dem har sänkt sjukpensionen med 73 kr i månaden och på ett år blir det 876 kr som jag går miste om. Men hallå,,hur tänker ni egentligen, eller ni kanske inte tänker alls.

Det finns ju dom som är ensamstående och inte klarar sig på det dom har. Nu är jag så lyckligt lottad att jag har en man som har en fast inkomst varje månad. Men hade jag varit ensam så hade det inte gått alls.
Nu få jag flera tusen över varje månad för vi gör inte av med pengar på onödiga saker. Vi sparar till det vi vill ha och har vi råd så köper vi det, alltså inget onödigt tjafs.


Gotlands Allehanda har dom gjort om helt nu, jag blev prenumerant i mitten på 80 talet och den har sett ut likadan hela tiden, så nu är det roligt att det har blivit en färgklick i tidningen. Tidningen har dem också höjd från den här månaden. Undrar vad dom inte har höjt för något.

Har man elavtal så får man inte så dyr el, tror vi har ca 500 kr i månaden. Vi eldar med pellets och sedan har vi kaminen. Vi har bytt till bredbandstelefoni i stället för vanlig telefon. Det ska visst bli ca 100 kr billigare i månaden, bredband och tele på samma räkning, ska bli kul att jämföra hur mycket det skiljer. Man var tvungen att låsa det på ett år. Man måste försöka på olika saker så det sänker kostnaderna.

Vintern kom tillbaka idag och det visste vi ju. Hundarna ligger framför kaminen och gäser.

Ha en bra dag alla


Revy


Vi var på revy i fredags i klinte

Det var både underhållande och roligt och man skrattade nästan hela tiden

Det började 19.30 och slutade vid 22.15 ungefär det var kaffepaus mellan akterna på ca 15 minuter.
Jag träffade ingen jag kände faktiskt bland de som satt i publiken, annars om åren har man alltid träffat någon.

Jag var ju på bättringsvägen men blev sämre igen så jag var till doktorn och fick tabletter så nu ska det väl förhoppnings vis bli bättre.

Tycker att snön börjar smälta så sakteliga men tyvärr så ska det bli snö i veckan igen.

Maken var på jakt idag och hur gick det undrade ni, ja som vanligt, inte alls. Dom skäller fortfarande inte i skogen men dom får ju sin söndags promenad i alla fall...:)


I veckan som kommer händer det nog inte så mycket. Maken är beredskaps ledig på fredag jobbar lördag ledig söndag och måndag.

Vi har Olivia på besök här, hon är Alice mammaDet var nog allt för den här gången. Ha det bra alla.


Blir det aldrig vår

Ja så kom då snön igen, jag bara undrar , hur roligt är det nu på en skala 1-9 ??
Just nu hatar jag snön , jag vill ha vår och sol så dörren kan stå öppen för vovvarna.
Idag har vi -3 grader ute och snön singlar ner från himlen.

Bilden tagen i morse när jag gick efter tidningen.

Jag är nu på bättringsvägen tycker jag. Jag är en sådan som inte springer till läkaren i onödan, det är 2 år sedan jag var där sist tills för två veckor sedan för min urininfektion, men det fixade dom med medicin så det gick över.
Vet att många kanske springer dit för minsta lilla orsak men sådan är inte jag.

Jag har satt upp lyktan i en krok under taket på altanen. Kortet är taget vid 16.00 tiden i går kväll utan blixt.

Den 8 Maj är det dags för taxutställning, det är långhåret Queen jag ska ställa.
Maken ska börja gå spår med henne och kanske har hon anlaget till utställningen och då går hon i jaktklass.
Hon är som dom andra hundarna, hon skäller inte heller i skogen men visar att hon är villig att jaga men det måste också komma något voff.

Sedan är det hundutställning i slutet av aug. Då kommer Cathi med sin Loppan och ska ställa bägge dagarna, jag kanske också gör det eller bara söndagen, jag har inte bestämt mig än, det kostar dock 350 kr för en dag.

Du är så välkommen Chatti med vovve, det ska bli så roligt.


I dag grattar vi Knut som har namnsdag.

Min fasters man hette det men tyvärr så finns han inte i livet.

Enligt Gutamålsgildes allnakku står det följande om dagen

Tjugendagen, eller på svenska tjugondedag jul, är den allra sista juldagen, och nu tar den riktiga vardagen vid. Det är rätt skönt tycker många som tröttnat på julpynt, men felet är kanske att man har börjat långt före jul?

Ha en fortsatt bra onsdag


Dålig kicka

Det är inget vidare att vara sjuk, ont i halsen och förkyld och feber, igår måndag hade jag som mest 39 gr, idag har den gått ner något så jag är lite bättre.

Hur ser den här veckan ut annars då: Det jag vet nu är fredag då ska vi gå på Revy i klintehamn.
Annars så är inget inplanerat den här veckan och tur är väl det när jag blev sjuk. Maken har också legat några dagar men han är och jobbar nu.


Blomman är tagen när jag var i spanien i april förra året.Idag skiner solen och det är 7 gr kallt. Jag eldar som vanligt i kaminen

Ni får alla ha en bra dag


Stövlar

Idag var jag och köpte ett par nya stövlar som jag kan ha till mina kjolar, ingen hög stövel för det tycker jag inte om. Det var lite svårt att ta kort själv.


Maken fick en amaryllis innan jul och så här ser den ut idag.
Ha en trevlig fredagSläktforskning

Om det är någon som vill ha hjälp med släktforskning så hjälper jag gärna till, jag har en hel del skivor att ta del av. Hör gärna av er om ni vill ha hjälp, skicka ett mejl till mig på
ingmarie.bj@hotmail.com

Jag har hjälpt många personer som har varit nöjda.
Jag behöver din mormor och morfar och farmor o farfars födelsedata, inte dom sista fyra siffrorna för de fanns ju inte förut.

Hoppas du hör av dig


Förfäder

Tror det var Ingrid som skrev om sin svärmor på sin sida. Då började jag tänka lite på min släkt.

Farmor och farfar har jag träffat men jag var så liten att jag inte kommer ihåg dom, de dog 1962 båda två

Det är nog den bilden jag har av dem.
Kusin hustru har du några andra bilder på dom?????


Sedan min morfar har jag också träffat men kommer inte heller ihåg, han dog 1960
Det är jag som sitter i pappas knä och min morfar längst till höger.
Så ni förstår att jag inte kommer ihåg honom.

Mormor kommer jag mycket väl ihåg , hon dog när jag var vuxen
Just nu så hittade jag en bild på henne och morfar och deras son Sylve. Mormor är född i etelhem på Gotland så det finns rötter här med.

Mormor dog på 80 talet.Kusiner har jag så det räcker till men tyvärr så träffar jag inte alla så ofta jag skulle vilja. Dom bor på fastlandet, men någon gång ska det bli av.Pappa dog 1982 , mamma lever fortfarande och är nu 76 år
när mamma och pappa var unga.

Syskon har jag inga, det kan jag sakna ibland faktiskt.Idag snöar det som vanligt och här sitter jag. Vill inte gå ut i det här vädret.
Ha en fin dag alla som läser och kommenterar.


2010

Så blev det då ett nytt år, vart har tiden tagit vägen egentligen. Julen och nyår har gått så fort.
jag tog en bild på en fasan i förrgår där ser ni hur lite snö det var kvar.

I morse den första Januari tog jag den här bilden

Så mycket snö har det kommit under natten till idag.

Vad kommer att hända den här året. Ja jag kommer nog att resa till fastlandet en hel del.
En helg ska vi se Björn Skifs med våra goda vänner. Jag har några hundutställningar att se fram emot också.

Jag har snart bloggat i ett år. Det är många som skriver sin blogg varje dag men så mycket händer inte här .
Nu ska jag få lite frukost i mig och elda lite för det är inte så varmt inne.

Ute har vi idag fem minus det kommer stora vita snöflingor just nu.

Ha en bra dag alla


RSS 2.0