1:a Advent

Ja så har då första advent kommit.
 
Vädret är grått och tråkigt.
 
Mina pelargoner fortsätter att blomma fast det har varit frost ute
 
 
Det är även knoppar i dom som ska blomma ut
 
 
 
Jag har en ljusstake som min morfar har gjort
 
 
 
Här på samma bild är ljusstaken hemma hos min mormor och morfar
 
 
På den här bilden är jag 1,5 år o sitter i pappas knä, morfar längst till höger och sedan min morbror som hade konfimerats det var därför dom hade tänt alla ljusen berättade min mamma, dettta var 1958 o två år senare 1960 dog min morfar i september, detta är den enda bilden jag har där han och jag är på samma bild. Tyvärr så minns jag inte honom. Mormor är damen som är klädd i ljus blus.
 
Så nu önskar jag alla läsare en härlig Advent.
 
Kramar till er alla

grå dag

Idag är det 8 + C ute och dagen är grå. Kaminen får göra sitt jobb som vanligt.
Här kommer lite bilder jag tog under min lilla promenad i vår lilla slinga vi har.
 
Vi ser Roma kyrka från våran tomt.
 
 
Blommor hänger kvar nu i november
 
 
 
Svampar finns det men dom är nog inte ätbara skulle jag tro och jag tycker inte om det heller
 
 
 
På Söndag ska vi handla för min mamma, hon har inte varit i någon affär på 8 månader, vi har inte handlat åt henne sedan i midsommar, hon har ringt till sin lokala affär men nu ville hon ha lite annat så då får vi ställa upp.
 
På fredag blir det lusse bullar bakning, jag tänkte göra en dubbel sats så det finns, det finns två personer min son och min finaste Ann som vill ha och dom ska få.
 
Sedan blir det lite advents städning i huset och lite olika saker ska upp både ute och inne i huset.
 
Cyber kramar till Er alla och håll avstånd så vi blir av med detta Cornona.

November

Idag 9 grader ute och blåst, det var inget skönt att gå till postlådan kan jag säga. Kaminen gör sitt som vanligt när det är kyligt.
 
Ska köpa ett nytt fågelhus, detta är flera år sedan vi hade men hade bara en bild på den.
 
 
När jag var 7 år så började en tjej i min klass som hette Siv, vi var bästiskar genom skolan till klass 9, sedan gick vi på skilda håll, men höllt alltid kontakten genom åren med bl.a julkort.
Jag fick en magkänsla att jag skulle kolla på internet på hennes adress då stod det att hon hade dött 63 år gammal. Jag fick en chock, sedan fick jag se en dödsannons på henne och då hade begravningen redan varit. Jag skrev till hennes bror , den som hon har kvar i livet, men inte fått något svar på vad hon dog av. Polisen fick gå in i lägnheten o hittade henne avliden.
I söndags fick en annan skolkamrat till oss gå till kyrkogården där Siv ligger o fota för mig. Vi får väl se om jag någonsin får reda på vad hn dog av. Jag kommer i alla fall sakna henne.
 
Nu börjar Covid-19 att öka här på Gotland, så nu får man vara extra försiktig med allt. Tycker en del tar lätt på detta o träffar folk osv. 
Tror det var allt för den här gången
 
cyber kramar till de som vill ha

RSS 2.0