Registreringsskylt

Official Platespotting Rules


Spelaren får under inga omständigheter på något sätt äventyra trafiksäkerheten p.g.a. platespotting.

2. Målet med platespotting är att se alla nummer (001-999) i ordningsföljd på de svenska nummerplåtarna.

3. Det är viktigt att inse att spelaren måste se exakt rätt nummer. Om en spelare t.ex. ska se nummer 158 som nästa nummer måste han/hon alltså se en registreringsplåt med nummer 158. Att se en registreringsplåt som innehåller siffrorna 1, 5 och 8 (t.ex. 851) och sedan placera om dem räknas inte. Samma sak gäller om spelaren t.ex. ska se nummer 68 som nästa nummer. Då måste spelaren se en registreringsplåt med nummer 068 och inget annat. Det duger alltså inte att se 268 och räkna bort 2:an.

4. En spelare kan endast gå vidare och leta efter nummer 002 om han/hon sett 001 tidigare. Det är alltså inte tillåtet för spelaren att se 002 och hålla det numret i minnet för att sedan plocka fram det när han/hon har sett 001 och då hävda att han/hon nu ska se 003.

5. En spelare får inte ha flera platespottingserier samtidigt. Det är alltså inte tillåtet att börja på 001 och 050 samtidigt för att senare knyta ihop de två serierna.

6. Spelaren måste vara 100% säker på att det nummer han/hon såg verkligen var det nummer som stod på tur. Om det råder minsta tveksamhet om huruvida det var rätt nummer räknas den ej och spelaren står kvar på det nummer han/hon hade tidigare.

7. Att spelaren vet att just det nummer han/hon söker finns på ett visst ställer räcker inte. Spelaren måste se nummerplåten och tydligt kunna urskilja alla siffror i numret för att det ska räknas.

8. Enbart nummer på nummerplåtar räknas. Hittade detta på en sida som heter Platespotting



Jag har kommit till 008 och ska nu hitta resten av siffrorna....jisses säger jag bara....alla har jag hittat på gotland för tillfället, men detta kommer att ta tid. Men när man minst anar det så hittar man rätt




                                                                                            

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0